Weekoverzicht

R.K. PAROCHIE DE GOEDE HERDER
DEELGEMEENSCHAP  H.H. ANDREAS PETRUS EN PAULUS MAASSLUIS
Kerkgelegenheid: Petrus en Pauluskerk: Andreasplein 1 3144 PL Maassluis.

Parochiesecretariaat: Andreasplein 1, 3144 PL : tel. 5912080.
E-mail: secretariaat.andreaspetruspaulus@goedeherderparochie.nl
Giro kerkbestuur: NL18INGB0000114641 t.n.v. DGH dg HH Andreas Petrus en Paulus en NL78INGB0000697113 t.n.v. DGH Expl-dg Andreas Petrus en Paulus.
——————————————————————————————————————————

Secretariaat : 6 juli 2020 10:58 : Weekoverzicht
Parochie de Goede Herder

Deelgemeenschap Andreas Petrus en Paulus, Andreasplein 1, 3144 PL Maassluis,                       Tel.: 010-5912080

E-mailadres: secretariaat.andreaspetruspaulus@goedeherderparochie.nl

Aktie kerkbalans: NL18INGB0000114641 t.n.v. DGH DG HH Andreas Petrus en Paulus.

Overige inkomsten: NL78INGB0000697113 t.n.v. DGH Expl-DG HH Andreas Petrus en Paulus.

Openingstijden secretariaat:                                                                                   In de maanden juli en augustus: maandag-, donderdagochtend van 9.00 tot 11.30 uur

Mededelingen week 28        6 juli tot en met 13 juli

Besloten vieringen:

Zondag 12 juli: 10.00 uur vanuit de Jacobuskerk in Kethel. Voorganger pastor H. Egging m.m.v. cantor

Zondag 19 juli: 10.00 uur vanuit de Petrus en Pauluskerk in Maassluis. Voorganger pastor M. Tharsis m.m.v. cantor

https://www.youtube.com/channel/UCJy4kLod_uzz-6AJ9MnBs5A/videos

Misintenties:

Zondag 12 juli: Plonie Zoet-van Vliet; Michael J. Schuring

Zondag 19 juli: Plonie Zoet-van Vliet

Collecte                                                                                                                           Mist u de collecte? U mag uw bijdrage over maken op:                                              IBAN NL78 INGB 0000 6971 13 t.n.v. DGH DG HH Andreas Petrus en Paulus onder vermelding van collecte.

Alvast hartelijk dank.

Samen zijn we sterk                                                                                                    Het team van het secretariaat steekt als zij in de kerk zijn een kaarsje op voor alle mensen.U kunt een digitaal kaarsje opsteken  https://kerkinnood.nl/bid-mee/         Laten we blijven omzien naar elkaar, een klein gebaar kan zoveel goeds doen.     Denk aan een kaarsje branden, kaartje sturen, even bellen, een bloemetje afgeven of een boodschap voor iemand doen. Maar blijf wel op de 1,5 meter afstand.

Tijdens de openingstijden van het secretariaat en op zondag tussen 14.00 en 16.00 uur is de kerk geopend om een kaarsje aan te steken en een stil gebed.

 

Openingstijden van de Petrus en Pauluskerk                                                   Het kerkgebouw is in de maanden juli en augustus geopend op maandag en donderdag van 09.00 uur tot 11.30 uur. Op vrijdagmorgen is de kerk gesloten.     Ook op zondagmiddag is er van 14.00 uur tot 16.00 uur gelegenheid om een kaarsje bij het Mariabeeld aan te steken.

 Onze kerk in Corona-tijd -6-                                                                                  Een lintje met Corona-tintje.

Op 24 april belde de burgemeester aan bij Gerard van Leeuwen. Of hij even tijd had om naar buiten te komen. Geheel verrast hoorde Gerard dat hem dit jaar een koninklijke onderscheiding te beurt was gevallen. Hij was benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Door Corona lieten de versierselen nog even op zich wachten.

Afgelopen vrijdag was het zover. In de Groote Kerk van Maassluis speldde Tineke van Leeuwen, de echtgenote van Gerard, de medaille bij hem op. Conform de Corona-maatregelen bleef de burgemeester op ruime afstand en was de Groote Kerk zowat helemaal leeg.

Gerard heeft de onderscheiding gekregen voor heel veel vrijwilligerswerk, vooral op financieel gebied. Zo zette hij zich in voor de Actie Kerkbalans, de administratie en boekhouding van onze parochie en van de congregatie van pater Avin Kunnekkadan. Verder was hij verbonden aan de Stichting Katholiek onderwijs, basisscholen De Dijck en de Alfrink School en tennisvereniging De Commandeur. In onze kerk kent u hem natuurlijk al jaren als cantor en lid van het Dames en Herenkoor.

Dan noem ik ook nog even de werkgroep kerkmuziek en de stuurgroep liturgie waarin hij actief is. Waarschijnlijk zie ik nog een paar functies hier en daar over het hoofd, maar de lijst is zeker indrukwekkend te noemen.

Beste Gerard, je hebt het lintje meer dan verdiend, van harte gefeliciteerd met deze koninklijke onderscheiding. En natuurlijk vergeten we Tineke niet te bedanken voor al die dagen en avonden dat we haar man even mochten ‘lenen’.

Met hartelijke groet,                                                                                                      Namens de beheercommissie en pastoraatgroep                                                    Clemens Lammers

Vergaderingen voor de komende week:

Woensdag 8 juli 14.00-15.30 Stuurgroep Diaconie in narthex

Donderdag 9 juli 09.45-11.00 Piano stemmen

Donderdag 9 juli 19.30-21.00 Beheercommissie in narthex