Recent geplaatst

Patroonsfeest in de deelgemeenschap Andreas, Petrus en Paulus

Maduro : 4 augustus 2018 16:36 : Recent geplaatst

Het is 24 juni 2018, de laatste zondag van de maand juni en dus Patroonsfeest.
De geelwitte vlag is gehesen en het plein voor de Petrus- en Pauluskerk is al feestelijk
ingericht. Ik word op het Andreasplein begroet door pater Carlinhos uit Brazilië, die in
Maassluis zijn vakantie doorbrengt. De kerkruimte is prachtig met bloemen versierd en al
tijdens het inzingen wordt duidelijk dat het grote koor, gevormd door de leden van alle
koren, geweldig klinkt. Pastor Henri Egging gaat voor in de viering van de H. Eucharistie met
pater Carlinhos als concelebrant. Het koor zingt de mis ‘Om ontmoeting’ van Albert Arens.
Tijdens de kindernevendienst en in het Evangelie wordt ‘Kom achter Mij aan en ik zal jullie
vissers van mensen maken’ (Matteüs 4, 18-22) besproken.
De koren ‘To be continued’ en ‘Intermezzo’ zingen als offerandelied een geweldig ‘O happy
day’. De jongste zangers van de Andreas Zanggroep maken indruk met een heel mooi ‘Dank u
wel voor de sterren en de maan’, gezongen na de communie.
Aansluitend aan de viering wordt de in december 2017 overleden Herman Munnikes
herdacht, die vanaf 2014 actief betrokken was bij de organisatie van het Patroonsfeest.
Voor mij is de viering een indrukwekkende start van het patroonsfeest.
Hoe het feest dag die verder verliep?
Het was zonnig en gezellig; er waren spelletjes, een springkussen en lekkere hapjes en
drankjes.
U kunt het zien op de fotoreportage in het fotoboek.
Marianne Soors

Mijn Eerste Heilige Communie

Richard Prins : 25 april 2018 20:10 : Nieuws, Recent geplaatst

Marieke Verhart (moeder van communicantje): Zondag 15 april hebben 11 kinderen hun Eerste Heilige Communie gedaan. De kinderen zagen er prachtig uit. De meisjes in echte bruidsjurkjes en de jongens hadden een stoere look. De kinderen hadden elkaar tijdens de voorbereiding beter leren kennen en hebben een leuke tijd met elkaar gehad. Door de goede voorbereiding onder begeleiding van enthousiaste vrijwilligers, wisten de kinderen precies wat hen te wachten stond. De viering was druk bezocht en echt een feest.
De kinderen hadden allemaal een of meerdere taken tijdens de viering; collecteren, lezen, de tafel dekken, vrede wensen en ze mochten hun eigen doopkaars aansteken als teken van licht. Dat ook zij vanuit hun geloof in God een lichtje willen zijn voor de mensen om hen heen. Samen met de kinderen hadden we de voorbeden gemaakt. Het was een schitterende viering waar we met veel dankbaarheid op terug kijken. Het was mooi weer dus na de viering hebben we thuis met familie en vrienden in de tuin aan een lange tafel geluncht. Joost Verhart, mijn zoon zei: ‘het was heel bijzonder en ik zal deze dag niet snel vergeten. Het was echt een feestdag.’

Mossel- en BBQ-avond 2017

webredactie : 24 oktober 2017 18:22 : Nieuws, Recent geplaatst

De Commissie Fondsenwerving heeft zijn voorbereidende werk gedaan; de uitnodigingen zijn verspreid en ruim 70 personen hebben zich ingeschreven. Als ik op 7 oktober rond 14.30 uur op het druilerige erf bij de familie van Leeuwen arriveer zie en hoor ik niemand. Ik loop naar binnen. De bouwers zitten in de gezellige woonkamer met koffie, thee en speculaas te wachten op de door de buienradar voorspelde weersverbetering. Na korte tijd is het inderdaad droog en gaat iedereen aan de slag. De bouwploeg met het uitruimen van de hooimijt, opzetten van de tenten, tafels en stoelen soppen, BBQ, gasverwarming en koelkasten klaarzetten, licht- en geluidsinstallatie ‘aan de praat krijgen’. De kramen, waar ’s avonds de mosselen gekookt worden, worden neergezet en van verlichting en gasfornuis voorzien. In de keuken wordt gewerkt aan tafelstukjes met bloemen uit de tuin van de familie van Leeuwen. Alles gaat snel, efficiënt en in een gezellige sfeer. Iedereen kent zijn taak, maar dat is niet zo vreemd want het is uiteindelijk alweer de 4de Mossel- en BBQ-avond. Als ik rond kwart voor vier vertrek is het meeste werk gedaan.

Bij mijn aankomst ’s avonds zijn de eerste hapjes al rondgedeeld; ze zien er lekker uit op de foto, maar helaas ik was wat laat. Ad Sosef heeft als coördinator van de Commissie Fondsenwerving de avond officieel geopend. De BBQ-bakkers en Mosselkokers gaan aan de slag. Ondertussen wordt er bijgepraat en wordt er al wat van de heerlijke salades opgeschept. Al snel zijn de mosselen en het BBQ-vlees klaar. Alles smaakt verrukkelijk en gaat erin als koek; het is echt genieten! Na de maaltijd neemt Jan Michel achter het keyboard plaats en is het tijd voor het zingen van de oud-hollandse liedjes. We zingen dat het een lieve lust is. ‘Ik ben met Catootje naar de botermarkt gegaan’ was wederom het succesnummer en moest ‘nog een keer’. Zo rond 22.15 uur komt de koffie als afsluiting en vertrekken de gasten naar huis. De bouwploeg mag weer aan de slag. Samenvattend kan alleen maar gezegd worden: een geslaagde avond; zeker voor herhaling vatbaar. Een foto-impressie van de avond vindt u op de website bij Fotoboek.

NB: U kunt ook een DVD met alle 89 foto’s bestellen bij Clemens Lammers: e-mail:  clammers@kabelfoon.nl; tel: 06-28885527. De kosten bedragen €5,00.

Marianne Soors

Eerste Heilige Communie 2017

Maduro : 16 juli 2017 13:36 : Recent geplaatst

Op 14 mei was mijn 1ste heilige communie. Ik vond dat heel spannend omdat ik moest voorlezen. We waren al vroeg in de kerk omdat we foto’s moesten maken. Iedereen was heel mooi aangekleed.
Toen het begon moesten we onze doopkaars aansteken. Daarna moesten we voorlezen. Iedereen deed dat heel goed.
En toen mochten we het lichaam van Jezus eten en het bloed van Jezus drinken dat was heel spannend.
Toen mocht ik met Kootje het slotgebed voorlezen het was een hele leuke dag.

Groetjes Kyara

Koninklijk Onderscheiden

Maduro : 17 mei 2017 17:55 : Recent geplaatst

Op 26 april 2017 hebben 3 parochianen uit onze deelgemeenschap een Koninklijke onderscheiding mogen ontvangen, omdat zij zich als vrijwilliger langdurig hebben ingezet voor de samenleving (wat zij hebben gedaan kunt u lezen op www.maassluis.nl). Peter Bernardt, Mia van Haaren-Boin en Cecilia Wubbels-Polman zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Wij feliciteren hen van harte met deze onderscheiding.
De foto’s vindt u in het fotoboek