Onze Eerste Heilige Communie

Ik ben Anouk en heb dit jaar mijn communie gedaan. Ik heb een klein verslagje voor jullie geschreven, zodat jullie er toch een beetje bij waren.

Op 12 mei was het zover, toen mochten wij onze Eerste Heilige Communie doen. We waren er allemaal helemaal klaar voor. We hebben verhalen uit de bijbel gelezen, geoefend met het maken van een kruisteken en elkaar beter leren kennen. Dat was altijd erg gezellig met Suzanne en Emily. We mochten ook zelf de tekeningen voor in het boekje maken.

We hebben de dag voor het feest geoefend, wie wat moest doen en we mochten toen ook alvast een hostie proeven. En die vond ik niet zo super lekker, maar daar ging het niet om. We hebben de kerk versierd met bloemen en slingers.

Zondag was het dan eindelijk zover. De meisjes hadden allemaal een mooie jurk aan en bloemetjes in hun haar. De jongens zagen er stoer uit en sommige droegen zelfs een pak.

We werden welkom geheten in het Nederlands en in het Pools, want een aantal communicanten komt uit Polen. Daarna mochten er een paar kinderen een stukje lezen in de kerk. Weer andere kinderen brachten bloemen naar Maria of hielpen bij de collecte. Samen hebben we de tafel gedekt om daarna mochten we een voor een met onze ouders naar voren te komen om de Eerste Heilige Communie te ontvangen. De zanggroep zong leuke liedjes en we vonden het fijn dat ze er waren.

Het was een mooie viering en het was leuk!
Groetjes Anouk van der Mieden.

Onze Eerste Heilige Communie

Dit bericht is geplaatst in Eerste Communie, Nieuws. Bookmark de permalink.