Mijn Eerste Heilige Communie

Marieke Verhart (moeder van communicantje): Zondag 15 april hebben 11 kinderen hun Eerste Heilige Communie gedaan. De kinderen zagen er prachtig uit. De meisjes in echte bruidsjurkjes en de jongens hadden een stoere look. De kinderen hadden elkaar tijdens de voorbereiding beter leren kennen en hebben een leuke tijd met elkaar gehad. Door de goede voorbereiding onder begeleiding van enthousiaste vrijwilligers, wisten de kinderen precies wat hen te wachten stond. De viering was druk bezocht en echt een feest.
De kinderen hadden allemaal een of meerdere taken tijdens de viering; collecteren, lezen, de tafel dekken, vrede wensen en ze mochten hun eigen doopkaars aansteken als teken van licht. Dat ook zij vanuit hun geloof in God een lichtje willen zijn voor de mensen om hen heen. Samen met de kinderen hadden we de voorbeden gemaakt. Het was een schitterende viering waar we met veel dankbaarheid op terug kijken. Het was mooi weer dus na de viering hebben we thuis met familie en vrienden in de tuin aan een lange tafel geluncht. Joost Verhart, mijn zoon zei: ‘het was heel bijzonder en ik zal deze dag niet snel vergeten. Het was echt een feestdag.’

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Recent geplaatst. Bookmark de permalink.