Mossel- en BBQ-avond 2017

De Commissie Fondsenwerving heeft zijn voorbereidende werk gedaan; de uitnodigingen zijn verspreid en ruim 70 personen hebben zich ingeschreven. Als ik op 7 oktober rond 14.30 uur op het druilerige erf bij de familie van Leeuwen arriveer zie en hoor ik niemand. Ik loop naar binnen. De bouwers zitten in de gezellige woonkamer met koffie, thee en speculaas te wachten op de door de buienradar voorspelde weersverbetering. Na korte tijd is het inderdaad droog en gaat iedereen aan de slag. De bouwploeg met het uitruimen van de hooimijt, opzetten van de tenten, tafels en stoelen soppen, BBQ, gasverwarming en koelkasten klaarzetten, licht- en geluidsinstallatie ‘aan de praat krijgen’. De kramen, waar ’s avonds de mosselen gekookt worden, worden neergezet en van verlichting en gasfornuis voorzien. In de keuken wordt gewerkt aan tafelstukjes met bloemen uit de tuin van de familie van Leeuwen. Alles gaat snel, efficiënt en in een gezellige sfeer. Iedereen kent zijn taak, maar dat is niet zo vreemd want het is uiteindelijk alweer de 4de Mossel- en BBQ-avond. Als ik rond kwart voor vier vertrek is het meeste werk gedaan.

Bij mijn aankomst ’s avonds zijn de eerste hapjes al rondgedeeld; ze zien er lekker uit op de foto, maar helaas ik was wat laat. Ad Sosef heeft als coördinator van de Commissie Fondsenwerving de avond officieel geopend. De BBQ-bakkers en Mosselkokers gaan aan de slag. Ondertussen wordt er bijgepraat en wordt er al wat van de heerlijke salades opgeschept. Al snel zijn de mosselen en het BBQ-vlees klaar. Alles smaakt verrukkelijk en gaat erin als koek; het is echt genieten! Na de maaltijd neemt Jan Michel achter het keyboard plaats en is het tijd voor het zingen van de oud-hollandse liedjes. We zingen dat het een lieve lust is. ‘Ik ben met Catootje naar de botermarkt gegaan’ was wederom het succesnummer en moest ‘nog een keer’. Zo rond 22.15 uur komt de koffie als afsluiting en vertrekken de gasten naar huis. De bouwploeg mag weer aan de slag. Samenvattend kan alleen maar gezegd worden: een geslaagde avond; zeker voor herhaling vatbaar. Een foto-impressie van de avond vindt u op de website bij Fotoboek.

NB: U kunt ook een DVD met alle 89 foto’s bestellen bij Clemens Lammers: e-mail:  clammers@kabelfoon.nl; tel: 06-28885527. De kosten bedragen €5,00.

Marianne Soors

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Recent geplaatst. Bookmark de permalink.