Eerste Huilige Communie

communie

Elk voorjaar is er voor kinderen die in groep 4 van de basisschool zitten gelegenheid om voor de eerste keer de communie te ontvangen. Dit gebeurt in een feestelijke eucharistieviering.

Kinderen die staan ingeschreven in onze deelgemeenschap krijgen een uitnodiging om mee te doen en ouders worden uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst.
Is uw kind nog niet ingeschreven, dan kunt u contact opnemen  met het secretariaat om uw kind aan te melden voor de eerste communie.

Contactpersoon van de werkgroep Eerste Communie is Daniëlle van der Mieden- Paalvast. E-mailadres: communieapp@outlook.com.                                                     
Telefoon: 0654923200 of 0707850474  

De begeleiding van de kinderen is in handen van Suzanne en Emily van den Berg.  Zij nemen de kinderen mee door het  project  “Blijf dit doen”.
In dit project ontdekken kinderen samen met hun ouders wat de woorden “Blijf dit doen” betekenen.
In de eerste plaats worden deze woorden van Jezus verstaan als de opdracht om samen te blijven komen om het brood te breken en de wijn te delen. In deze tekens komt Jezus bij ons.
De tweede betekenis van “Blijf dit doen” is de opdracht om te leven zoals Jezus ons heeft voorgedaan.
Het project probeert kinderen en hun ouders een brede basis te geven. De communicanten staan immers aan het begin van hun geloofsweg. De eerste 5 bijeenkomsten zijn erop gericht om de kinderen meer vertrouwd te maken met ons geloof en met wat er in de kerk gebeurt. De bijeenkomsten 6, 7 en 8, waarvan de laatste twee ná het feest van de Eerste Heilige Communie plaatsvinden, zijn toegespitst op het sacrament van de eucharistie.
Werkgroep Eerste Heilige Communie

Dit bericht is geplaatst in Eerste Communie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie